“Ik geloof dat beelden een universele taal zijn voor het weergeven en communiceren van ervaringen, emoties, gevoelens. Voor het verbeelden van de existentiële ervaringen in het leven als schoonheid, waarheid, intimiteit, verbinding, dood, verdriet en macht.

Exploreren van de persoonlijke emoties, en ervaringen en deze te verbinden met het universele …”

BIOGRAFIE

Martin Schelstraete (geb. in 1959) is beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Amsterdam. Het thema waar hij iedere keer uit vertrekt en op terug komt is de mens in relatie tot zichzelf en zijn omgeving; de human condition. Hij ontleent zijn inspiratie uit zijn dagelijks leven, de maatschappelijke ontwikkelingen en de interactie met mensen en collega-kunstenaars.

Van kinds af aan heeft hij veel getekend. Hij kreeg vanaf zijn 10de teken- en schilderlessen van een kunstschilder. Na zijn studie heeft hij 3 jaar tekenen gevolgd aan de kunstacademie in St. Niklaas. In 2005 begon hij aan de Wackers Academie, dat hij in 2011 voltooide onder leiding van Sam Drukker.

Sindsdien heeft hij aan een aantal tentoonstellingen meegedaan en is zijn werk door particuliere verzamelaars aangekocht. Nu focust hij zich op nieuwe tentoonstellingen en grotere projecten.

Tevens is hij ook bezig met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden om zijn coaching werk en kunstenaarschap te combineren, door beeldende kunst als een volwaardige interventie toe te passen in coaching en facilitation. Hij heeft MartinStudio opgericht als plaats voor deze ontwikkelingen en onderzoek.

Voor in de toekomst richt hij zich op verdere ontwikkeling van zijn kunstenaarschap, het vinden van verdieping voor expressie en onderzoek van zijn thema’s. Hij heeft zijn zinnen gezet op art residencies en reismogelijkheden in het buitenland, om tentoonstellingen te doen en collega kunstenaars te ontmoeten.